Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У справі про вбивство Ноздровської можуть з'явитися нові підозрювані - Шкіряк

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Зорян Шкіряк заявляє, що у справі про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської можуть з'явитися нові підозрювані - люди, які знали про цей злочин, але нічого не повідомили правоохоронцям. Про це він сказав в інтерв'ю “Апострофу”.

“Слідство не завершено, є всі підстави вважати, що були особи, які знали про цей злочин, але промовчали, а це кримінальна відповідальність. Вони стануть підозрюваними після того, як їм буде висунуто підозру”, - заявив Шкіряк.

При цьому він наголосив, що проведені у справі експертизи підтверджують причетність до вбивства заарештованого Юрія Россошанський. 

“Доказова база, зібрана співробітниками Нацполіції, спрямована до суду, вона незаперечна та не підлягає сумніву. Підозрюваний зізнався, хоч і не розкаявся. Він вважає свій вчинок виправданим. Під час слідчого експерименту він відтворив увесь інцидент. Важливо сказати, що тут немає політичної складової, це особиста неприязнь двох сімей, людський фактор, підігрітий алкоголем. Є результати аналізу ДНК, також на сьогодні проводиться - частина завершена, частина ще проводиться - понад 70 криміналістичних експертиз, які за попередніми даними підтверджують, разом з тим, що вже є, що до цього вбивства причетний Юрій Россошанський”, - стверджує радник глави МВС.

Він також заявив, що публічний розголос, який виникає навколо таких резонансних справ, тільки шкодить розслідуванню. “Це ж слідство, не можна доповідати про кожен крок, якщо дійсно хочете дізнатися правду і щоб винний поніс покарання”, - зазначив Шкіряк.

Водночас він запевнив, що вже найближчим часом всі питання, які є в захисту Ноздровських та її доньки Ірини, відпадуть.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло правозахисниці Ірини Ноздровської. 

8 січня правоохоронці затримали Юрія Россошанського та оголосили йому підозру у вбивстві Ноздровської. Підозрюваний є батьком Дмитра Россошанського, який 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив на автомобілі сестру Ноздровської Світлану Сапатинську. 

Читайте також: Адвокати сім'ї Ноздровської обурюються, що слідство не враховує їхні версії

Вишгородський районний суд Київської області 9 січня обрав Юрію Россошанському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави

Разом з тим адвокати сім'ї Ноздровської заявили, що слідство не враховує їхні версії щодо особи вбивці.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ