Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У справі реконструкції пл. Св. Юра місто підписало мирову з активістами

Львівська міська рада сьогодні, 3 грудня, підписала мирову угоду з активістами громадської ініціативи «Врятуй сквер Св. Юра» щодо реконструкції площі Св. Юра. Роботи на цій ділянці відновлять вже від сьогодні і через два тижні планують відновити рух тролейбісів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Олександра Чернова, ВВС. Україна.

Як розповів учасник ініціативи «Врятуй сквер Св. Юра» Андрій Біляєв, позиції мирової угоди прописані так, що дають можливість зберегти сквер.

«Врахованою є вимога найближчим часом повернути сквер у перлік скверів Галицького району з чітко зафіксованими його межами. Йдеться також про необхідність проведення якісної реконструкції скверу. Має бути створена робоча група з представниками громадськості, щоб визначити, чи реконструкція відбуватиметься на конкурсній чи тендерній основі. Основне, що цей документ дає можливість максимально зберегти сквер і привести найближчим часом його до належного вигляду», - сказав активіст.

Він зазначив, що активісти погодилися з тим, щоб через сквер був проїзд тролейбусу: «Від самого початку ми заявляли, що погоджуємося на компромісний варіант – проїзд лише для тролейбусів. Це не відрізає сквер від його основних користувачів – мешканців, студентів та викладачів».

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський наголосив, що мирова угода підписана між двома сторонами, які судилися з приводу робіт у сквері: «Це добрий наочний приклад. Затягнутий процес, який був розпочатий не прозоро, зараз став прецидентом, щоб усі майбутні конкурси проводити прозоро, щоб уникнути неприємних моментів. Сподіваюся на найшвидший запуск тролейбусів через площу Св. Юра».

Директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза повідомив, що після підписання мирової угоди місто може відновити комплекс робіт на цій ділянці.

«Ми хочемо зробити дорогу по якій буде їздити виключно громадський транспорт. Від сьогодні «Зелений Львів» і «Онур» приступлять до виконання робіт на ділянці. Протягом двох тижнів ми виконаємо ці роботи і відновимо рух громадського транспорту. Йдеться про будівництво дороги та прокладання контактної мережі. Ми в сквер не заходимо, ми лише робимо дорогу, щоб відновити рух громадського транспорту», - повідомив Береза.

Керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич наголосила, що міська рада виконала зобов’язання, попередньо усно покладені на неї активістами щодо прозорості та оприлюднення усіх необхідних документів у мережі.

«Ми дискутували з колегами над умовами цієї мирової угоди довший час. Ще до її підписання ми почали виконувати її умови. Ми говоримо про те, що станом на вчора на сайті були опубліковані всі документи щодо реконструкції та ремонту, як цього вимагала громадськість. Окрім цього, станом на зараз, мирова угода підписана між трьома сторонами: позивачем, Львівською міською радою та виконавчим комітетом. Очікуємо підписання від Інспекції Архбудконтролю до кінця сьогоднішнього дня. І наша позиція є такою, що ми підписали цей документ для того, аби всі сторони його виконали і досягли найкращого результату», – зазначила Пайонкевич.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ