Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У старій частині Авдіївки почали евакуацію населення

У зв’язку з обстрілами в Авдіївці Донецької області почалась евакуація населення. Про це повідомив у Facebook народний депутат від "Народного фронту" Євген Дейдей.

"Просто зараз почалась евакуація старої частини Авдіївки через сильні обстріли градами. Ситуація стає все більш критична", - написав Дейдей.

Про евакуацію також повідомив у Facebook волонтер Петро Дудник. За його словами, волонтери привезли хліб, щоб роздати людям. А МНС організувало чай і кашу.

"Ситуація дуже напружена. Через 3 години закінчиться паливо на заводі і перестане надходити тепло в квартири. На вулиці мороз -17С. Через декілька годин будинки охолонуть, перемерзне опалення і все.. Скоріш за все евакуація почнеться до ночі…", - написав Дейдей.

Раніше ДСНС повідомила, що у зв’язку з подіями в Авдіївців відпрацьовано питання евакуації 12 тис громадян, підготовлено 80 автобусів і 2 приміських електропоїзди.

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про попередню домовленість щодо режиму "тиші" в районі Авдіївки з 12:00. Однак за даними "Української правди", режим "тиші" так і не настав.

Ситуація в районі Авдіївки загострилась вранці 29 січня. Тоді бойовики розпочали штурмові дії в районі авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін.

Внаслідок обстрілів місто залишилося без енергопостачання, електроенергії і тепла, було знеструмлено Авдіївський коксохімічний завод.

Президент Петро Порошенко 30 січня перервав свій робочий візит до Німеччини через події в Авдіївці.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ