Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У столиці Болгарії Софії розпочались Дні українського кіно

Як повідомили у прес-службі Держкіно України, у столиці Болгарії Софії, 3 7 до 9 грудня, проходитимутьДні українського кіно.
У Софії проходять Дні українського кіно

Захід відбувається за підтримки Держкіно України вже другий рік поспіль.

У рамках триденного фестивалю глядачі побачать стрічки "Чужа молитва" Ахтема Сеітаблаєва, "Сторожова Застава" Юрія Ковальова, "Шляхетні волоцюги" Олександра Березаня та добірку короткометражних фільмів проекту "Дивись українське – твори своє майбутнє!" (усі картини створені за підтримки Держкіно).

Покажуть також низку фільмів-кiноновел проекту "Все починається в Києвi!" та класику українського кінематографа – стрічку "Вавілон XX" Івана Миколайчука.

Фестиваль відкриється фільмом Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва», який представить виконавиця головної ролі – акторка Лілія Яценко.

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: "Цього року ми маємо дуже розлогу географію проведення Днів українського кіно: лише за кілька останніх місяців нові українські фільми побачили у Великій Британії, Франції, Польщі, Литві, Лівані, днями їх покажуть в Іспанії. Подібні заходи є важливою частиною промоції національного кінематографа закордоном і Держкіно й надалі всебічно підтримуватиме їх проведення".

Проект організовано у співпраці державних установ України і Болгарії, за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Департаменту культури КМДА, Посольства України у Республіці Болгарія та Міністерство закордонних справ України.

Вхід на усі перегляди вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ