Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Стрию нетверезий водій пропонував хабаря поліції

Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
Фото: поліція Львівської області
1/3
Як повідомили Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області, у Стрию за спробу дати хабар поліцейським слідчі відкрили кримінальне провадження.

14 червня близько 18.45 під час несення служби у місті Стрий екіпаж сектору реагування патрульної поліції територіального підрозділу поліції зупинив автомобіль, водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху.

Поліцейські встановили особу водія – ним виявився  54-річний мешканець району. Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення правоохоронці виявили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти огляд алкотестером "Драгер". Тест виявився позитивним, тоді водій, аби уникнути покарання за керування транспортним засобом у нетверезому стані, запропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі одна тисяча гривень.

Правоохоронці неодноразово попереджали чоловіка про неприпустимість таких дій, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за подібне правопорушення, проте, незважаючи на це, він наполягав на своєму.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Стрийського відділу поліції. Правоохоронці вилучили грошові кошти, за фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Проводиться досудове розслідування.   

Окрім того, поліцейські склали на водія протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст.121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП та ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння) КУпАП.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові порушник пропонував хабаря поліцейським.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ