Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Техасі 18-річний учень вчинив стрілянину у школі: 19 дітей загинули

В американському місті Робб (штат Техас) учень відкрив стрілянину у початковій школі, внаслідок чого загинули 19 дітей та 2 дорослих.
фото - АР

Про це повідомляє Українська правда.

Зазначається, що підозрюваний - 18-річний учень середньої школи Сальвадор Рамос. Повідомляється, його вбив офіцер поліції.

У Рамоса був пістолет і, імовірно, гвинтівка, які він купив їх на день народження. 

За словами губернатора Техасу Грега Ебботта, серед поранених було двоє поліцейських, які прибули на місце події.

Також відомо, що Сальвадор  Рамос застрелив свою бабусю, перш ніж увійти до школи.

У зв'язку із трагедією, Президент США Джо Байден звернувся до нації і закликав молитися за жертв і протистояти збройовому лобі.

"Ми, як нація, маємо запитати себе, коли, заради Бога, збираємося протистояти збройовому лобі? Я ситий цим по горло. Ми маємо діяти. І не кажіть мені, що ми не можемо вплинути на цю бійню", - сказав президент США.

Він додав, що 18-річний учень середньої школи, який розпочав стрілянину, зміг легально придбати дві скорострільні гвинтівки.

Президент також гадав трагедію у початковій школі Сенді-Хук у Ньютауні, штат Коннектикут, і нагадав про наслідки того, що Конгрес не зміг тоді ухвалити закон про посилення контролю за обігом вогнепальної зброї. Байден, який під час стрілянини у початковій школі у 2012 році був віцепрезидентом США, і відповідав в адміністрації Обами за реалізацію цієї законодавчої ініціативи.

Коли Джозеф Байден балотувався в президенти, він пообіцяв вжити заходів щодо забезпечення безпеки, пов'язаної з доступністю вогнепальної зброї, та скоротити рівень смертності від застосування вогнепальної зброї в країні на десятки тисяч жертв на рік. Однак законодавцям від Демократичної партії не вдалося набрати достатньо голосів у Конгресі для запровадження вимог щодо перевірки біографі або прийняття інших запропонованих демократами законопроєктів.

Варто зауважити, що 89% учнів школи Робба - латиноамериканці. Там близько 500 учнів. За два дні в них мали початися канікули.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ