Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Туреччині представили нову систему ППО

Турецька оборонна компанія ASELSAN представила нову систему протиповітряної та протиракетної оборони GÜRZ.
Система протиповітряної та протиракетної оборони GÜRZ

Про це пише видання SavunmaSanayiST.

Її покажуть в рамках Міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF'23 в Туреччині. Йдеться про інноваційну систему, яка пропонує використання декількох перехоплювачів (гарматних і ракетних) проти повітряних загроз на дуже малих і малих висотах.

GÜRZ встановлена на броньованій платформі з гумовими колесами 8x8. Система захищає від БПЛА, вертольотів, бойових літаків, крилатих ракет і боєприпасів класу "повітря-земля".

Довідка

Cистема GÜRZ - це комплекс оснащений 35-мм зенітною гарматою, яка може використовувати боєприпаси ATOM (програмований з повітряним підривом), HEI (фугасно-займистий) і TP (тренувальний), а також 4 ракетами ППО надмалих висот і 4 ракетами ППО малих висот. Крім того, до складу комплексу входять 4 пошукових радара з активною фазованою антеною гратами, радар управління вогнем, електрооптичні датчики і канал передачі даних.

"Панцирь-С1" (укр. Панцир) — російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРГК) наземного базування. Особливість комплексу полягає в суміщенні багатоканальної системи захоплення та супроводу цілей з ракетно-артилерійським озброєнням, що створює безперервну зону перехоплення цілі по висоті (мінімальна) від 0 м і по дальності (мінімальна) від 200 м. Досяжність по висоті 15 км, по дальності 20 км, навіть без зовнішньої підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ