Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Туреччині стався вибух під час весілля: десятки загиблих

На півдні Туреччині під час святкування весілля стався вибух, від якого загинули щонайменше 34 людини і поранено майже сотню, повідомляє місцева влада.

Президент Реджеп Таїп Ердоган сказав, що за вибухом, скоріш за все, стоїть "Ісламська держава". Повідомляють також, що напад на весільну вечірку здійснив смертник.

Місто Ґазіантеп, де стався вибух, розташоване за 60 км від сирійського кордону. Відомо, що в ньому діють осередки "Ісламської держави", яка воює з курдами в Сирії.

У травні прибічник ІД підірвав себе в цьому місті, вбивши двох поліціантів.

За повідомленнями інформагенції AFP, бомба вибухнула в районі, де проживають багато курдів. Повідомляють, що серед весільних гостей теж було багато курдів.

У письмовій заяві президента Ердогана, яку поширили місцеві ЗМІ, сказано, що між ІД, курдськими бойовиками з PKK і послідовниками клерика Фетхуллаха Гюлена, якого президент звинувачує в спробі державного перевороту, "немає різниці".

"Тим, хто нападає на нас, наша країна і наш народ може сказати лише одне: "У вас нічого не вийде!" - сказано в заяві.

У суботу турецький уряд заявив, що країна братиме активнішу участь у намаганнях припинити війну в Сирії.

Прем'єр-міністр Біналі Їлдирим сказав, що в політичному майбутньому Сирії не буде місця для президента Башара Асада, "Ісламської держави" чи курдських сепаратистських повстанців з PKK.

За минулий рік ІД і РКК вчинили в Туреччині серію вибухів. У червні від нападу "Ісламської держави" на аеропорт у Стамбулі загинуло понад 40 людей.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ