Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: У Тихому океані знайдено затонулий в 1945 році крейсер Індіанаполіс
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Тихому океані знайдено затонулий в 1945 році крейсер "Індіанаполіс"

Уламки американського важкого крейсера "Індіанаполіс" виявлені в Тихому океані через 72 роки після того, як корабель був затоплений японським підводним човном. Про це пише BBC

На деяких фрагментах збереглася назва корабля "Індіанаполіс CA-35. Це допомогло впізнати корабель.

Уламки крейсера були виявлені в п'ятницю групою з 13 цивільних дослідників під керівництвом співзасновника компанії Microsoft Пола Аллена, який назвав знахідку історичною.

Корабель був знайдений на глибині 5,5 кілометра. Точне місце не розголошується.

"Індіанаполіс" загинув 30 липня 1945 року, коли повертався після секретної місії по доставці частин для атомної бомби. Корабель був торпедований японською субмариною у Філліпінському морі. Він пішов під воду дуже швидко - всього за 12 хвилин. Через це місцезнаходження крейсера протягом довгих років залишалося загадкою.

"Індіанаполіс". Знімок зроблений в 1937 році в Перл-Харборі

На борту корабля знаходилися близько 1200 військових, врятувати вдалося 316 осіб. Це найбільша втрата в історії американського військового флоту і наймасовіша загибель особового складу.

300 людей потонули разом з кораблем, інші зазнали зневоднення, галюцинацій і нападів акул. Оскільки американські військові бази не отримали сигнал лиха з корабля, тих хто вижив змогли знайти тільки через чотири дні після лиха.

Менше ніж через тиждень після цього перша атомна бомба була скинута на японську Хіросіму. Інша бомба була скинута на Нагасакі. Дві ці атаки забрали життя сотень тисяч людей і змусили Японію капітулювати.

Історична Правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ