Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Тишківцях на Городенківщині відкрили музей-резиденцію родини Шухевичів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Тишківцях на Городенківщині відкрили музей-резиденцію родини Шухевичів

У Тишківцях на Городенківщині відкрили музей-резиденцію родини Шухевичів, - Дзеркало.

Експозицію  понад 6 місяців  готували працівники Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського на чолі з генеральним директором Ярославою Ткачук.

На відкриття музею запросили поважних гостей, серед яких -  ініціатор створення благодійного фонду "Покуття" Андрій Іванчук. 

"Те, що відкрили сьогодні садибу-музей Шухевича, є великим вкладом у розбудову Української держави, у збереження історичної пам’яті. Без таких родин не було б України. Я гордий з того, що мав честь бути присутнім на відкритті разом з покутською громадою", - зазначив Андрій Іванчук.

Він також висловив вдячність Ярославі Ткачук   і наголосив, що результат вражає: "Наші діти зможуть черпати тут знання з  історії, перейматися національним духом, збагачуватися духовно, це все наша пам'ять. Без історії немає майбутнього, тому дуже приємно бути сьогодні на відкритті цього музею, а також на  Святі української родини, куди з’їхалися відомі українські родини".

Насамкінець Андрій Іванчук поділився враженнями від села Тишківців:

"Я би дуже хотів, щоб кожне село на Покутті було схоже на Тишківці. Коли в селі розвинена інфраструктура, добрі дороги, школа, амбулаторія – таке село має право на майбутнє, тут будуть народжуватися діти, старші люди отримуватимуть необхідні послуги, сюди приїжджатимуть вихідці з цього села, туристи. Це взірець, як відбудовувати українські села".

Дзеркало

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ