Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Києво-Печерська Лавра стала епіцентром поширення епідемії у Києві, - Шухевич

Український політичний діяч Юрій Шухевич звинуватив митрополита РПЦ в Україні Павла в ігноруванні правил карантину, що призвело до поширення епідемії коронавірусу у Києві.

Як зазначає Шухевач, оскільки уряд несе відповідальність за безпеку населення, він вимагає, щоб була негайно відкрита кримінальна справа проти митрополита Павла і його оточення, а також Дмитра Сидора і його оточення з Ужгороду. В іншому випадку представники влади, які того не вчинять, мають бути притягнені до відповідальності за бездіяльність як за навмисне зараження.

Києво-Печерська Лавра стала епіцентром поширення епідемії у Києві, зазначає Юрій Шухевич. Він нагадує, що митрополит РПЦ в Україні Павло закликав усіх православних християн, фактично, ігнорувати правила карантину. Так само в Ужгороді діяв настоятель храму РПЦ Дмитро Сидор, який також заражений коронавірусом.

По закону поліція зобов'язана відкрити кримінальну справу за порушення карантину і підбурювання населення до бойкоту закону про боротьбу з пандемією.

Нагадаємо, 17 березня 2020 Верховна Рада прийняла закон про коронавірус.

"До кримінальної відповідальності притягатимуть лише за умисне зараження людей коронавірусом. Ніхто не застосовуватиме жодних заходів, якщо людина не знала про те, що хвора. Але якщо знала - є відповідальність за навмисне зараження. За подібні дії передбачено до 8 років позбавлення волі.", - зазначав заступник голови Нацполіції.

Зокрема, тепер ця стаття ККУ передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних доходів громадян (від 17 до 51 тисяч гривень), а також арешт до 6 місяців або позбавлення волі до 3 років.

За такі ж дії, які призвели до тяжких наслідків або летальних випадків, порушникам загрожуватиме від п'яти до восьми років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ