Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Варшаві відкриють виставку знищеної і спаленої в Україні рашистської техніки

Як повідомив міністр оборони України, виставку знищеної рашистської бронетехніки - танків відкриють у Варшаві, Мадриді та Лісабоні

У Варшаві відкриють виставку знищеної, спаленої російської бронетехніки, повідомив у неділю міністр оборони України Олексій Резніков. Він додав, що пізніше її також покажуть у Мадриді та Лісабоні.

Голова Міністерства оборони України в неділю на запитання телеканалу Polsat News, чи призведе відсторонення президента Росії путіна від влади до завершення війни в Україні, відповів, що «ворогом України є не одна людина, а весь режим».

«За війну несе відповідальність увесь Кремль, тобто група людей, які вирішують, що імперію потрібно відбудовувати, – як то кажуть, аж до Атлантики, куди без проблем доїдуть російські танки», – сказав Резніков.

Він повідомив, що у Варшаві відкриють виставку знищеної, спаленої російської бронетехніки – танків. «Її презентація також відбудеться у Мадриді та Лісабоні», - сказав глава Міноборони України.

Його також запитали, чи є шанси звільнити захисників «Азовсталі» в Маріуполі з російського полону. «Згідно з інформацією, яку ми маємо, росіяни дотримуються свого слова, і їхнє ставлення до наших солдатів — наскільки це можливо — відповідає Женевській конвенції». Тому, як він зазначив, «ми сподіваємося, що вони не порушать свого слова, і якщо політика в цьому плані не змінюється, їх можна буде обміняти на російських солдатів, яких у нас багато в полоні», – сказав глава Міноборони України. Він зазначив, що «Азовсталь» до кінця захищала морська піхота, Національна гвардія України (підпорядкована МВС України) та військовослужбовці територіальної оборони.

Олексій Резніков заявив, що «люди, які досягли 60 років, не будуть мобілізовані до армії», оскільки, за його словами, «нестачі кадрів у нас немає». «У нас близько 700 тисяч осіб у Збройних силах, секторі безпеки, Національній гвардії України, прикордонних нарядах, спецпідрозділах», - сказав міністр оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ