Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У веслувальній програмі Олімпійських ігор відбулися кардинальні зміни

Правління Міжнародної федерації каное (МФК) затвердило нову програму змагань у веслуванні на байдарках і каное на Олімпійських іграх-2024. Про це повідомив офіційний сайт МФК, - передає пресслужба Федерації каное України.

МФК, МОК І НОВА ОЛІМПІЙСЬКА ПРОГРАМА

Пропозиція МФК щодо олімпійської програми буде представлена для розгляду ​виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету, який відбудеться 7 грудня.

Нагадаємо, що в листопаді МОК повідомив міжнародну федерації каное, що веслування може втратити 12 квот на Олімпійських іграх-2024.

ЗМІНИ В ПРОГРАМІ

Згідно пропозиції МФК, змагань байдарочників у спринті (жінки і чоловіки, К1-200) не буде в програмі Ігор в Парижі. Також чоловічі K2-1000 та C2-1000 стануть змаганнями на 500 метрів.

Залишаться в програмі Ігор змагання байдарок-четвірок на дистанції 500 м як для чоловіків, так і для жінок, чоловічі «байдарка-одиночка, 1000 м», «каное-одиночка, 1000 м», а також жіноча «байдарка-одиночка, 500 м». Також в програмі Ігор-2024 змагання жінок в каное (C1-200, C2-500), які вперше відбудуться на Олімпійських іграх наступного року в Токіо.

Рада МФК раніше схвалила додавання чоловічого та жіночого екстремального слалому до програми Ігор в Парижі-2024.

ІНШІ ЗМІНИ

Рада МФК також затвердила офіційні правила змагань для веслування стоячи (SUP), які будуть використовуватися на чемпіонаті світу SUP-2021, нові вказівки, що дозволяють спортсменам-біженцям брати участь у міжнародних змаганнях, та оновлення антидопінгового кодексу.

ОБҐРУНТУВАННЯ НОВОЇ ПРОГРАМИ

«Рада затвердила програму, яка, на її думку, забезпечить стимул для всіх спортсменів продовжувати прагнути змагатися на Олімпійських іграх. Хоча МОК скоротив деякі квоти спортсменів на каное для Парижу 2024, надзвичайно важливо, щоб усі спортсмени все ще мали можливість змагатися за виграш свого путівки на Олімпійські ігри», - йдеться у повідомленні сайту.

Це також забезпечить максимальну можливість для спортсменів подвоїтися на змаганнях, даючи більше можливостей конкурентам вигравати медалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ