Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Винниках біля житлового будинку виявили артснаряд

Як повідомили 06 березня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області, на Львівщині рятувальники продовжують знищувати застарілі боєприпаси
Фото: ДСНС

5 березня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили встановленим порядком 6 боєприпасів часів Другої світової війни. 5 артилерійських снарядів калібру 45 мм та артснаряд калібру 75 мм, що були виявлені в полі на відстані 1,5 км від житлових будинків c. Ниви Буського району.

Водночас, 5 березня о 12:25 до Служби порятунку ʺ101ʺ надійшло повідомлення, що під час прогулянки лісом на відстані 100 м від житлового будинку на вул. Галицька в м. Винники виявлено предмет ззовні схожий на боєприпас часів Другої світової війни. Небезпечна знахідка ідентифікована рятувальниками, як 85 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Цього ж дня снаряд було вилучено та знищено встановленим порядком.

Цього ж дня надійшло ще одне повідомлення, що в м. Дрогобич на вул. Трускавецька, під час прогулянки лісом на відстані 150 м від дороги виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд Другої світової війни. За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

З початку року на території області виявлено 47 вибухонебезпечних предметів в 29 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером ʺ101ʺ.

(фото боєприпасів часів ІІ Світової війни виявлених в c. Ниви Буського району)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ