Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Винниках пройде дев'ята міжнародна археологічна конференція

У Винниках пройде дев'ята щорічна міжнародна археологічна наукова конференція, яка цього разу об’єднає науковців тематикою «На пограниччі культур та етносів: взаємоконтакти як спосіб комунікації та еволюції». Про це повідомили в прес-службі Винниківської міської ради.

Співорганізаторами конференції вже традиційно виступають КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» та Інститут археології Жешівського університету (Польща), при підтримці кафедри археології та спеціальних історичних дисциплін Львівського національного університету ім. І. Франка, за сприяння і фінансової підтримки Львівської обласної ради, Винниківської міської ради і Міністерства культури України.

Свої доповіді представлять науковці львівських, київських, харківських, запорізьких, одеських, тернопільських, луцьких академічних, вузівських та музейних установ, Жешівського, Торунського, Ягеллонського, Люблінського, Лодзького університетів Польщі та ін.

Тематика конференції вже традиційно обирається задля тісної співпраці науковців різних країн, що результатом, як вже можна пересвідчитися, ознайомившись зі збірками статей попередніх років Винниківської конференції, має подолання дисбалансу різних методичних підходів у вивченні археологічних матеріалів, зіставлення результатів, отриманих різними науковими школами і врешті отримання масштабніших і точніших даних давньої історії.

Відкриття конференції відбудеться 8 листопада у Винниках у КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» (вул. Івасюка, 5) об 10.30. В ході заходу діятиме виставка «Львівська графіка ХХ ст. (до 70-річчя з дня народження Андрія Дороша)» і буде презентовано проект «Нові технології експозиційного дизайну». На конференції працюватимуть дві секції: первісної історії («Праісторія Європи: від родів до племен»), історії античного і середньовічного часу, а також етнографії і фольклористики («Між етносами і демосами: рання історія та археологія європейських народів»), на яких буде виголошено понад 60 доповідей. Робота конференції продовжиться до 10 листопада. По результатах роботи планується підготувати збірку статей за матеріалами доповідей учасників конференції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ