Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Винниках стартує великий українсько-польський проект

У Винниках стартує великий українсько-польський проект. Як зазначив міський голова Винник Володимир Квурт, метою проекту є дві цілі.

По-перше, буде відреставровано давні фрески Костелу Вознесіння Пресвятої Діви Марії.

А по-друге, Львівська національна академія мистецтв в рамках проекту розпочне підготовку реставраторів настінного живопису.

Учасники проекту: 

Національний інститут Польської спадщини за кордоном "Polonica" (м. Варшава), Краківська академія красних мистецтв ім. Яна Матейка (м. Краків) та ЛНАМ (Львів, Україна).

"Сьогодні ми розпочали масштабний проект, і розрахований він на 5 років.

Опікуватись проектом будуть Агнєшка Тимінська - заступниця директора Інституту "Polonica", Павел Болінський - доктор кафедри реставрації творів мистецтв Краківської академії мистецтв та Юрій Островський - приват-доцент кафедри реставрації творів мистецтв ЛНАМ.

Варто наголосити, що відкриття нової спеціальності у ЛНАМ - як для Львова, так і для всієї України, адже вже через 5 років ми матимемо своїх спеціалістів-реставраторів, яких зараз країні так бракує.

Я щиро вдячний за спільну працю над втіленням проекту Тарасу Янку - завідувачу кафедри реставрації творів мистецтва ЛНАМ, отцю Леону - настоятелю Санктуарію Матері Божої Винниківської та Генеральному консульству Республіки Польща у Львові в особі консула Рафала Вольскі.

Нас очікує тривала й копітка робота. Та її результат залишиться нашим дітям і їхнім дітям, можливо, на довгі століття", - зокрема зазначив Квурт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ