Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: У Єгипті знайдено кораблі, що потонули з унікальними артефактами
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Єгипті знайдено кораблі, що потонули з унікальними артефактами

Міжнародна група вчених виявила біля узбережжя Єгипту сліди кораблів римського періоду. На місці підводних розкопок були знайдені не тільки останки стародавніх кораблів, а й предмети, які на них перевозилися
1/3

Верховна рада старожитностей Єгипту повідомила про відкриття, зроблені в гавані Олександрії і затоці Абу-Кір. У далекому минулому ця частина дельти Нілу була сушею, і тут розташовувалися великі портові міста Гераклеон і Канопус (вони зникли під водою до VIII століття нашої ери).

Розкопки в затоці ведуться вже протягом двох десятків років. Сезон-2017 збагатив науку декількома цінними знахідками: на дні розташовувалися три кораблі римського періоду, а також ритуальний човен, який міг служити для транспортування статуї бога Осіріса під час урочистих процесій.

Серед найбільш важливих предметів – висічена з кристалу голова, що зображає Марка Антонія , і три золоті монети, викарбувані в період правління Октавіана Августа . Розкопки в бухті Абу-Кір продовжаться в наступному році. Область пошуків буде розширена: в минулому сезоні вчені виявили дерев'яну корабельну обшивку і керамічні черепки – а це дозволяє припускати, що неподалік розташовується ще один корабель, що потонув.

National Geographic

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ