Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: У Єгипті знайшли гробницю елліністичного періоду
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Єгипті знайшли гробницю елліністичного періоду

Доктор Махмуд Афіфі, голова сектору єгипетських старожитностей Міністерства старожитностей, розповів про відкриття елліністичної гробниці в районі Ель-Шатбі в місті Олександрія

Відкриття було зроблено під час земляних робіт, проведених єгипетською археологічною експедицією з інспекцією Міністерства в Олександрії.

Мустафа Рушді, генеральний директор зі старожитностей Західної Дельти і Олександрії пояснює, що гробниця була датована на підставі її архітектурного стилю і залишків кераміки, знайдених в ній.

Рушді розповідає, що виявлена гробниця складається з чотирьох залів кожен з яких має кілька поховальних отворів, що прикрашені барвистими декоративними елементи і давньогрецькими поховальними надписами. Всі поховальні отвори знаходиться  вище один одного.

Мохамед Тахір, археолог, що працює на ділянці сказав, що експедиція знайшла в цій могилі близько 300 експонатів, серед них керамічний посуд, теракотова статуя і лампи зроблені з глини. Експедиція протягом наступного археологічного сезону буде вивчати похоронні надписи, щоб ідентифікувати власників гробниць.

Довідка

Елліністичний період, або Еллінізм — етап в історії країн Східного Середземномор'я з часу походів Александра Македонського (334-323 до Р. Х.) до завоювання цих країн Римом, що завершився 30 року до Р. Х. підпорядкуванням Єгипту. Термін «еллінізм» введений в історіографію в 1830-х німецьким істориком І. Г. Дройзеном. Історики різних напрямків трактують його по-різному.

Ministry of Antiquities

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ