Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Залізничному відділі поліції викрили групу вимагачів

Працівники СБУ та прокуратури задокументовали неодноразові факти вимагання та одержання неправомірної вигоди оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Залізничного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області - за попередньою змовою у групі з оперуповноваженим цього ж відділу. Про це повідомили в ГПУ.

Зокрема, 27 січня цього року слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України (за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України) в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано неодноразові факти вимагання та одержання неправомірної вигоди оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Залізничного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області за попередньою змовою у групі з оперуповноваженим цього ж відділу.

Грошові кошти у розмірі 1700 доларів США від матері підозрюваного призначалися за не скерування матеріалів для реєстрації кримінального провадження відносно її сина за ст. 190 КК України (шахрайство), а також 4000 гривень від громадянина – за не притягнення його до кримінальної відповідальності за ст. 185 КК України (крадіжка).

Частина хабара в розмірі 700 доларів США виявлено та вилучено у вказаних правоохоронців під час проведення огляду місця події. Нововиявлених «підприємців» у званні майора та капітана поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Вирішується питання щодо звернення до суду з клопотаннями про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ