Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Жовкві відбувся XIV дитячий шаховий турнір

Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
1/7
ЯК повідомили у прес-службі Жовківської РДА, XIV дитячий шаховий турнір "Пам'ять воїнів Афганістану" відбувся у Жовкві.

Турнір започаткований у 2006 році Жовківською районною організацією спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

За ці роки турнір з районного масштабу став обласним. І турнірі взяли участь понад 100 шахістів зі Львова, Стрия, Дрогобича, Бродів, Сокаля, Червонограда, Соснівки, Новояворівська, Городка, Пустомитів і, звичайно з Жовкви. Вперше турнір відвідали юні шахісти з Куликова.

Після виконання державного гімну, з привітальними промовами на відкритті до учасників звернувся заступник голови спілки Володимир Лущик (тому що Олександр Кіцілінський – голова спілки знаходиться на передовій ООС), а також співорганізатори турніру: голова Жовківської РДА Роман Черніховський, секретар Жовківської міської ради Андрій Мазан, начальник відділу культури, молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації Ольга Калиновська та директор ЖШШК ʺДебютʺ Петро Лесик. Всі вони побажали учасникам турніру гарної гри, перемог і не тільки за шахівницями, але і в житті. Після цього суддя міжнародної категорії Олександр Прохоров ознайомив дітей з регламентом змагань і побажав їм чесної боротьби за перемогу і нагороди.

За регламентом змагань юні шахісти були розділені на чотири групи згідно шахової кваліфікації. В групі ʺГʺ серед шахістів з початковою підготовкою перемогу здобула Діана Галай (м. Броди, тр. І. Рушинець), яка окрім нагород отримала сертифікат за виконання IV розряду, також, перша вершина шахової майстерності підкорилася Максиму Яцківу (м. Червоноград, тр. І. Лещищак) – 2 місце, Дамʺяну Криштофу (м. Сокаль, тр. А. Салига) – 3 місце, Захару Пасічнику і Олександру Павлику (м. Червоноград, тр. І. Лещищак) – 4-5 місце і Даниїлу Косяку (м. Соснівка, тр. М. Кутира) – 6 місце. Приз за найкращий результат серед наймолодших отримав 5-річний жовківчанин Павло Лесик, чим неабияк потішив тренера і батька.

В групі ʺВʺ, де змагались 29 шахістів з кваліфікацією IV розряду перемогу здобула чарівна дівчинка Вероніка Карпів (м. Соснівка, тр. М. Кутира) з результатом 7 з 9, що дало їй можливість виконати норматив 3 спортивного розряду. Нагороди також здобули: 2 місце Дмитро Маковець (м. Соснівка, тр. М. Кутира), 3 місце Захар Саталкін (м. Стрий, тр. О. Соловйов), кращі серед дівчат Марта Зяя і Софія Скочипляс (м, Львів, тр. М. Гусак), Олеся Зворська (м. Городок, тр. М. Матвієнко). Приз за найкращий резульат серед наймолодших в цій групі також дістався вихованцю тренера Миколи Матвієнка з Городка 7-річному Олександру Ковалишину.

Найзапекліша боротьба за виконання 2 розряду відбувалась в групі ʺБʺ. Вони змагались два дні. Виконання вищого розряду є головною метою кожного спортсмена і його наставника і найбільшою радістю і гордістю для батьків. Красиві комбінації чергувалися з прикрими помилками, сльози від поразок перемішувались радістю від перемог. За результатами всіх 9 партій переможцями стали: 1 місце – Захар Карпінець (м. Львів, тр. О. Терлецький) 7 з 9, 2 місце – Ілля Звір (смт. Куликів, тр. Ю. Красногор) 7 з 9, саме їм підкорилась шахова вершина II розряду, 3 місце – Остап Яремчук (м. Броди, тр. І. Рушинець) 6.5 з 9. Дуже шкода Остапа, який весь турнір був лідером, але прикрі поразки саме переможцям в останніх двох турах не дозволили йому виконати необхідний норматив. Нагородами були відзначені також за кращі результати серед дівчат: Анастасія Петрашкевич (м. Соснівка, тр. М. Кутира), Аліна Балух (м. Львів, тр. Ю. Красногор) та Вікторія Чугай (м. Червоноград, тр. І. Лещищак), за кращий результат серед наймолодших – Володимир Корчевський (м. Сокаль, тр. А. Салига).

В групі ʺАʺ змагались найсильніші учасники I і II розряду. Прикрасою турніру була участь в ньому Олексія Карвацького – чемпіона України, призера Європи, найкращого шахіста до 10 років у Львівській області. В результаті напруженої боротьби найголовніший приз турніру виборов львівянин Роман Ковальський з результатом – 8 з 9. Другим призером став наш жовківчанин Дмитро Шевчук 7 з 9, і лише третім рейтинг-фаворит Олексій Карвацький – 6 з 9. Усі переможці були нагороджені кубками та грошовими призами. Необхідно відмітити, що всі вони займаються в одного з найкращих дитячих тренерів світі Володимира Грабінського.

За кращі результати серед другорозрядників були відзначені: Олксій Рубаха і Вітілій Вишко (м. Чевоноград, тр. І. Лещищак) і Андрій Петрашкевич (м. Соснівка, тр. М. Кутира). Кращі результати серед дівчат і відповідні нагороди отримали: Вікторія Кондратюк (м. Дрогобич, тр. О. Соловйов), Юліана Ковалишин (м. Городок, тр. А. Грех) і сестри Богданна і Андріанна Буслик (м. Львів, тр. М. Костів).

Жовківські шахісти змагалися гідно і були відзначені організаторами: серед початківців Юстин Мельник, серед четверторозрядників – Григорій Бакум і Соломія Гах, серед третьорозрядників – Роман Керницький і серед другорозрядників Остап Гах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ