Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Жовкві засудили безробітного, який у нетверезому стані розкопав могилу

Жовківський районний суд Львівської області ухвалив вирок щодо місцевого жителя, непрацюючого, уродженця м. Жовкви, який у нетверезому стані розкопав могилу на сільському кладовищі й таким чином вчинив наругу над могилою - скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 297 КК України.
Фото поліція Львівської області

З судового рішенні, датованого 16.09.2021 року, вбачається, що дана подія мала місце 31 серпня 2021 року. У цей день обвинувачений, близько 12 години, шляхом вільного доступу зайшов на територію сільського цвинтаря, що знаходиться у с. Воля-Висоцька Львівського району Львівської області, де «маючи умисел на розкопання могили, порушуючи загальноприйняті моральні принципи та релігійні традиції щодо вияву поваги до пам`яті покійних», умисно незаконно здійснив розкоп ґрунту на одній з могил.

З вироку суду також відомо, що під час досудового розслідування між прокурором та обвинуваченим, який «повністю визнав свою винуватість у зазначеному діянні» було укладено угоду про визнання винуватості від 08.09.2021 року.

Суд ухвалив дану угоду затвердити, визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 297 КК України та призначив йому узгоджене сторонами покарання у вигляді 1 року позбавлення волі умовно (із встановленням іспитового строку 1 рік).

Нагадаємо: Гар-інфо про дану подію повідомляло у публікації «На кладовищі на Львівщині нетверезий чоловік розкопав могилу», у якій зазначалось, що правоохоронців про це правопорушення повідомив сільський староста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ