Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Золочівському районі на полі виявили артилерійський снаряд

На Львівщині продовжують натрапляти на застарілі боєприпаси. Про це повідомили 20 жовтня Гал-інфо у пресслужбі ДСНС Львівської області.

19 жовтня о 09:35 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 76 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Боєприпас був виявлений під час обходу лісового масиву в с. Снятинка Дрогобицького району. Знаходився на відсані 200 метрів від автодороги Дрогобич-Самбір.

Також, 19 жовтня в с. Ланівка Дрогобицького району під час планового розмінування території виявлено 105 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Водночас, цього ж дня о 14:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Хильчиці Золочівського району в полі, на відстані 700 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на ФАБ 250 часів Другої світової війни. По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.
Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ