Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У зоні відчуження продовжується ліквідація лісових пожеж

Як повідомили 23 квітня Гал-інфо у прес-службі ДАЗВ, у зоні відчуження продовжується ліквідація лісових пожеж.
Фото: ДАЗВ

Станом на 11:00 23 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС, яким допомагають працівники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща» продовжується локалізація пожеж на території Луб’янського, Дитятківського, Денисовицького, Корогодського та Паришівського лісництв.

Вживаються всі можливі заходи щодо максимального пролиття окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків, лісової підстилки та залишків деревини з метою запобігання виникнення пожеж на місцях, які раніше були пройдені вогнем та недопущення нових.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 3 осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем.

Також, у зоні відчуження працюють пожежні насосні станції та задіяна авіація, яка намагається якомога точніше здійснювати скидання вогнегасних речовин до осередків місць тління.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 7 шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 800 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1 тис. 164 чоловіка та 286 одиниць техніки.

За інформацією ДСНС, також залучено 3 вертольоти та 2 літаки, якими 22 квітня здійснено 170 скидів – 376 т води.

Наразі швидкість вітру сягає 6 км на годину.

Радіаційна ситуація знаходиться під контролем.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ