Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Учасника терористичної організації "ДНР" засуджено до 8 років позбавлення волі

Учасника терористичної організації "ДНР" засуджено до 8 років позбавлення волі. Повідомили у Генеральній прокуратурі України.

За результатами розгляду обвинувального акту, направленого Генеральною прокуратурою України, 13 січня цього року Слов’янським міськрайонним судом Донецької області до 8 років позбавлення волі засуджено громадянина Російської Федерації. Він обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що вказаний громадянин РФ брав участь в діяльності терористичної організації «ДНР». Крім того, він входив до складу збройного формування цього злочинного утворення і спільно з його учасниками у червні 2014 року здійснив збройний напад на один з блокпостів сил антитерористичної операції.

Державне обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні підтримувала група працівників з Генеральної прокуратури України та прокуратури Донецької області.

Слід зазначити, що це перший вирок в Україні, винесений учаснику терористичної організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ