Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна готує нові бригади ЗСУ для наступу і оборони

Ми налаштовуємо наші бригади на нові контрнаступальні та оборонні операції

Фото: Depositphotos

Триваюча збройна відсіч українських захисників широкомасштабній військовій агресії РФ знижують можливості Кремля для перегрупування. Москва використала б зупинку боїв для підготовки нового нападу.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у публікації The Wall Street Journal.

Чиновник переконаний, що будь-яка пауза у бойових діях зараз просто дасть російським окупантам шанс перегрупуватися та підготуватися до нових активних військових кампаній проти України.

"Єдиним результатом буде те, що Росія позбудеться втрат і проблем, з якими вона зіткнулася в Україні, і здійснить новий напад", - зазначив Кулеба.

При цьому глава МЗС повідомив про підготовку українською стороною підрозділів та частин до нових наступальних та оборонних операцій на фронті.

"Ми налаштовуємо наші бригади на нові контрнаступальні та оборонні операції", - розповів міністр.

Така заява глави МЗС України прозвучала на тлі озвучених у матеріалі WSJ думок неназваних західних експертів, що якщо Україна та союзники зможуть впоратися зі своїми нинішніми складнощами та продовжувати постачати припаси військам, найкращим сценарієм нібито стало б посилення та нарощування можливостей ЗСУ наступного року.

Невказані західні стратеги вважають, що обмежена кількість українських військових може стримувати армію РФ, даючи країнам-членам НАТО час підготувати нові підрозділи ЗСУ, розширити виробництво озброєнь та поповнити арсенали Сил оборони.

У публікації також зазначається, що на нещодавній зустрічі НАТО обговорювалися невдачі російських спроб прорвати оборону ЗСУ, що руйнує ресурси країни-агресора у живій силі, техніці та боєприпасах. Це потенційно може дати Україні найкращі перспективи повернути ініціативу на полі бою навесні 2025 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ