Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Україна впроваджуватиме ШІ у роботу держави – Федоров

Міністерство цифрової трансформації планує напрацювати впровадження штучного інтелекту в роботу держави, який стане фундаментальним для кожної галузі.

Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі з інновацій «Диригенти змін».

«У кожному напрямку є свій проєкт, який потрібно продовжити формувати, а окремий напрямок, який узагалі зараз стане фундаментальним, наскрізним для кожної галузі, про який ми опікуємось, де формуємо політику, це буде, звісно, штучний інтелект. Я вважаю, що ми повинні не те, що пропустити цей тренд у світі, а стати центром. Я думаю, що це те місце, де ми зможемо обігнати інші цифрові уряди. Ми зі 102 місця у світі на 5 місце за п'ять років піднялися. Але нам потрібно на перше місце, якраз штучний інтелект і автоматизація - той напрям, який зараз для нас пріоритетний», – сказав Федоров.

За його словами, представники міністерства будуть зустрічатися зі всіма провідними ІТ-компаніями України, будуть показувати, що міністерство хоче зробити в цьому напрямку, як залучити компанії.

«І я думаю, що на нас чекає революція, яку ми не можемо пропустити, і нам потрібно її очолити у світі», – каже Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ