Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна висловила намір провести чемпіонат світу з футболу-2030

Україна, Іспанія і Португалія подали спільну заявку на проведення чемпіонату світу з футболу-2030.
Фото: фейсбук-сторінка Андрія Павелка

Як повідомив президент Української Асоціації Футболу Андрій Павелко, рішення про подачу спільної заявки на проведення чемпіонату він разом із президентами іспанської й португальської асоціацій Луїсом Рубіалесом і Фернандо Гомесом оголосили на пресконференції у швейцарському Ньйоні.

"УЄФА підтримав нашу ініціативу, а отже мрія багатьох поколінь українських вболівальників сьогодні отримала практичну можливість для втілення. Попереду дуже багато роботи, насамперед презентація заявки на рівні ФІФА, у Києві, Мадриді та Лісабоні. Але перший і чи не найважливіший крок у напрямку до реалізації заповітної мети зроблено", — написав він.

Участь України у заявці на проведення ЧС-2030, за словами Павелка, є надзвичайно важливою не тільки для нашої держави, а й для об’єднання і зміцнення всієї Європи у час спільних важких випробувань:

"Спільне з Іспанією і Португалією проведення ЧС-2030 стане яскравим символом завершення інтеграції України до ЄС і підкреслюватиме єдність Європи від Лісабону і Мадриду до Києва, Донецька, Луганська і Севастополя".

У 2030 році відзначатиметься 100-річчя з початку проведення турніру світової першості. Це фантастичне дійство насамперед стане подарунком для Збройних сил України, які своїм неймовірним героїзмом зробили можливим проєкт подачі спільної заявки на проведення ЧС-2030, додав керівник УАФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ