Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна вивчає досвід Камбоджі у розмінуванні

У провінції Кампонгчнанг відвідали Технічний інститут з протимінної діяльності, який був створений у 1997 році
фото МВС

Члени української делегації на чолі з заступником Міністра внутрішніх справ Богданом Драп'ятим ознайомилися із практичною роботою фахівців СМАС (центру з протимінної діяльності) у Камбоджі.

Про це у телеграмі повідомляє МВС.

У провінції Кампонгчнанг відвідали Технічний інститут з протимінної діяльності, який був створений у 1997 році. За цей час тут провели понад 35 000 навчань та підвищень кваліфікації саперів. Крім того, на базі інституту є окремі тренінгові центри для собак та щурів, які залучаються до розмінування території.

Важлива складова повноцінного очищення території від вибухонебезпечних предметів — підводне розмінування. Сапери-водолази розміновують основну водну артерію Камбоджі та одну із найбільших річок світу — Меконг.

Також камбоджійські колеги продемонстрували свій досвід розмінування сільськогосподарських угідь на прикладі двох регіонів: провінції Баттамбанг та провінції Сіємреап.

На завершення робочого візиту до Камбоджі сторони провели обговорення результатів зустрічей та можливість впровадження отриманого досвіду в українські реалії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ