Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна закликала Польщу відкинути емоції щодо питання зерна

Міністерство закордонних справ України закликало Варшаву відкинути емоції та назвало некоректним порівняння України з людиною, що тоне.

Про це пише речник МЗС України Олег Ніколенко.

Нагадаємо, перед цим Міністерство закордонних справ Польщі викликало українського посла Василя Зварича через заяву президента Володимира Зеленського. Президент під час виступу на Генасамблеї ООН непрямо розкритикував Польщу, згадавши про «друзів у Європі, які створюють трилер із зерном».

У МЗС України розповіли, що під час цієї зустрічі український посол укотре роз’яснив українську позицію щодо неприйнятності польської односторонньої заборони на імпорт українського зерна.

Посол також наголосив на некоректності порівняння, яке зробив президент Польщі Анджей Дуда під час свого візиту до Нью-Йорка. Дуда, коментуючи «зернову кризу», порівняв Україну з людиною, що тоне, хапається за все і може потягнути за собою на глибину інших.

«Закликаємо наших польських друзів відкинути емоції. Українська сторона запропонувала Польщі конструктивний шлях вирішення зернової проблематики. Очікуємо, що наші пропозиції стануть основою для переведення діалогу в конструктивне русло», — пише Ніколенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ