Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Волинь

Україна запроваджує санкції проти археологів за незаконні розкопки в окупованому Криму – МінТОТ

За словами міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, в санкційному списку України є також політики та бізнесмени РФ.

Україна запроваджує санкції проти археологів за незаконні розкопки в тимчасово окупованому Криму. Про це міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомив у Twitter, передає УНІАН.

«Україна застосовує санкції не лише до політиків чи бізнесменів РФ. В списку і археологи, які незаконно проводили розкопки в Криму», - заявив він.

«Name and shame» - ще один принцип: ми говоримо про осіб, які порушують режим окупованих територій, і ширимо негативний імідж серед організацій, що з ними працюють», - додав Черниш.

Як повідомляли раніше, 26 грудня Рада національної безпеки і оборони України підтримала запровадження додаткових санкцій щодо фізичних та юридичних осіб Російської Федерації.

"За результатами обговорення питання "Щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" вирішено підтримати запровадження санкцій, насамперед, щодо юридичних та фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків та депутатів, працівників силових структур, які активно підтримували чи сприяли агресивним діям проти України", - повідомила прес-служба РНБО.

Пропустить через 13 Крім того, запроваджено обмежувальні заходи проти організаторів так званих "виборів" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також щодо військових, суддів та правоохоронців, причетних до незаконного захоплення українських моряків під час акту агресії РФ проти України в Керченській протоці 25 листопада та незаконного утримання їх у російських в’язницях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ