Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Українець та росіянин намагалися підкупити прикордонників, аби перетнути кордон

Як повідомили у прес-службі АДПСУ, двох громадян не пропустили через кордон співробітники Держприкордонслужби минулої доби.
Українець намагався підкупити прикордонників. Фото: прес-служба ДПСУ

Так, учора під час перевірки паспортних документів громадян, які прямували на виїзд до Румунії через пункт пропуску ʺДяковеʺ, відбулось спрацювання бази даних про заборону виїзду з країни щодо одного з наших співвітчизників. Незважаючи на це, 29-річний громадянин України спробував за 10 тисяч форинтів ʺкупитиʺ собі безперешкодний перетин кордону.

Про спробу підкупу прикордонники поінформували співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, а також співробітників правоохоронних органів. Громадянину України загрожує відповідальність за ст. 339 ККУ( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

А в пункті пропуску  ʺГоптівкаʺ  громадянином Росії запропоновано грошову винагороду у розмірі 2 тисяч рублів РФ за вирішення питання щодо пропуску в Україну. Росіянину відмовлено в пропуску через державний кордон та повернуто зворотно.

До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ