Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українська молодь з різних країн Європи збереться на «Вітрі на-Дії» у Кракові

Як повідомили Гал-інфо в управлінні молоді та спорту ЛОДА, у треті вихідні осені, 17-18 вересня, у Кракові відбудеться зустріч молоді «Вітер на-Дії».

Цьогоріч подію проводять, аби об’єднати українську молодь з усієї Європи, яка змушена зараз перебувати за кордоном через військову агресію росії на території України, а також подякувати дружній Польщі та полякам, які весь цей час допомагають та приймають українців. 

«Вітер на-Дії» відбудеться вже всьоме. Зазвичай його проводять у Львові. Місія події – змінювати молодіжні середовища та творити нове проактивне суспільство людей, що працюють над власним розвитком та готових будувати майбутнє на основі християнської віри, любові і поваги до кожної людини.

«Вітер на-Дії 2022» буде поділений на чотири тематичні блоки: 

  • Я – українець. Тут говоритимуть про наших відомих співвітчизників у інших куточках світу, чим та ким ми справді можемо пишатися, які найвизначніші досягнення українців у культурі, мистецтві, спорті, бізнесі та інших сферах. 
  • Сила віри. Платформа комунікації про те, як наша віра в Бога допомагає жити в теперішній час, отримувати відповіді на запитання і зберігати надію навіть в найтемніші часи. Практичні поради, які щоденно можна застосовувати у духовному житті. Досвід богопосвячених осіб, активних мирян та історії про те, як несподівано Бог може знайти тебе.
  • ВзаємоДія. Тут можна буде знайти відповіді на те, як спільно вирішувати великі справи: волонтерство, робота, допомога, підтримка. Говоритимуть про волонтерський досвід у різних проєктах, найуспішніші кейси підтримки України, різні рівні співпраці та комунікації заради кращого майбутнього.
  • Плани на сьогодні. Багато українців за кордоном мають докори сумління, що вони виїхали, та не знають, що робити зі своїм життям і як планувати майбутнє, перебуваючи у безпечному місці, але далеко від рідного дому. На цій платформі спробують знайти відповіді, що робити тут і зараз, як бути корисним та реалізовувати себе.

Серед спікерів цьогорічних дискусійних панелей – директор директорату розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, дизайнерка Юлія Магдич, учасники культового українського гурту «Антитіла», сучасний український письменник Марк Лівін, авторка трьох книг з інфогігієни Оксана Мороз та інші. 

Серед виконавців, які тішитимуть своїми хітами учасників фестивалю, – Христина Соловій, Піккардійська терція, KOLA, ENLEO, ДикоBRASS.

«Вітер на-Дії» завжди старався мотивувати молодих людей до активної позиції в Церкві та суспільстві, уважного ставлення до своєї освіти, духовного життя тощо. Тепер важливо дати надію, особливо тим, хто вимушено виїхав із України, що їхнє майбутнє буде добрим, світлим і що вони можуть впливати і формувати його. Хтось із них, мабуть, навіть після перемоги, залишиться поза Україною, та сподіваємося, що більшість ― повернуться і будуватиме свою улюблену країну. Тож цього року «Вітер на-Дії» буде спрямований на це», – розповів отець Ростислав Пендюк, голова Патріаршої комісії у справах молоді, співорганізатор зустрічі молоді.

Дізнатись більше про програму заходу та зарезервувати квитки можна за посиланням. 

Нагадаємо, торік учасниками зустрічі стали понад 7 тисяч людей, а у 2020 році, коли акцент зробили на онлайн-спілкуванні через пандемію, події фестивалю зібрали 10 000 переглядів у YouTube 80 800 переглядів у Facebook. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ