Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українська ППО збила за ніч 15 ударних дронів

Повітряні Сили знищили за ніч 15 із 17 ворожих дронів-камікадзе "шахед".
Фото ілюстративне (Sergei Supinksy/AFP)

Зазначається, що у ніч на 19 серпня росіяни атакували з північного напрямку ударними безпілотниками Shahed-136/131. Усього було випущено 17 ударних дронів з району Курська. Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ, пише УНН.

У північних та центральних, а також і західних областях працювала протиповітряна оборона.

«Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 15 ворожих безпілотників», — йдеться у повідомленні.

Окрім того, за минулу добу 18 серпня 2023 року протиповітряній обороні вдалось знищити шість безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня різних типів та один ударний типу «Ланцет».

Нагадаємо, росіяни в ніч на 19 серпня випустили три групи ударних дронів.

Першу групу "шахедів" окупанти запустили близько опівночі, вони рухалися зі сходу на захід, на межі Харківської-Сумської та Полтавської-Чернігівської областей. Для Черкаської, Кіровоградської, Київської області була загроза застосування ударних БпЛА ворога.

За пів години росіяни запустили другу групу ударних дронів за ніч,Ю яка рухалася з курської області рф у районі Сумщини.

Близько четвертої ранку ворог випустив третю групу "шахедів". Вони рухалися на півночі Рівненської області та вздовж кордону у західному напрямку. Звуки вибухів було чути на Хмельниччині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ