Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українське суспільство вшанувало героїв Донецького аеропорту

Сьогодні, 20 січня, в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України урочисто вшанували захисників Донецького аеропорту. У пам’ятних заходах під назвою “Герої “Кіборги” 242” взяли участь військовослужбовці та члени їхніх сімей, рідні та близькі загиблих учасників оборони ДАПу, представники громадськості міста. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці на ФБ.

Сестра «кіборга» Героя України, старшого лейтенанта Івана Зубкова, ім’я якого присвоєно 90-му окремому аеромобільному батальйону 81-ої окремої десантно-штурмової бригади десантно-штурмових військ ЗС України Ірина Зубкова спільно з Міністерством оборони України та Генеральним штабом Збройних Сил України, Державної служби у справах ветеранів війни та громадськими організаціями організували цей захід для рідних та близьких учасників цих подій а також для не байдужих громадян, щоб пам'ять про захисників Донецького аеропорту ніколи не була забутою.

Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Олег Грунтковський висловив слова вдячності від керівного складу Збройних Сил України за особисту стійкість та самовідданість у важливій справі щодо збереження та увічнення в пам’яті героїв-захисників Донецького аеропорту.

“Українські воїни утримуючи аеропорт, як стратегічний об’єкт а потім як і символ мужності, змусили агресора відмовились від подальших наступальних дій. Пам'ять про наших захисників залишиться назавжди у серцях кожного українця”- зазначив генерал-майор Олег Грунтковський.

Донецький міжнародний аеропорт ім. Сергія Прокоф'єва став територією запеклого протистояння українських військових та проросійських найманців терористичної організації “ДНР” і від цієї дати почався відлік 242 днів героїчної оборони ДАПу. 

Аеропорт перетворився на “небесні ворота” для душ бійців, які віддали за Батьківщину свої життя. Цей день збирає українців для вшанування світлої пам’яті загиблих героїв та висловлення сердечної вдячності родинам захисників.

Родинам загиблих героїв вручили відомчі відзнаки Міністерства оборони України, Генерального штабу збройних Сил України. 

Також у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил відкрилась виставка фотопортретів загиблих захисників Донецького аеропорту за всі 242 дні його героїчної оборони. 

Перед учасниками заходу з концертною програмою виступили заслужений академічний оркестр України, Зразково-показовий оркестр Збройних сил України, народна артистка України Ада Роговцева, гурт “Шабля”, група “Mad Heads”, гурт “Мандри” та інших відомих виконавців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ