Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські пілоти опанують F-16 швидше, ніж очікувалося

Термін навчання українських пілотів на F-16 може виявитись у рази коротшим, ніж про це говорилось раніше
фото з телеграму

Фото: Depositphotos

У США кардинально скоротили оцінку мінімального строку навчання українських пілотів F-16.

Про це повідомляє DEFENSE EXPRESS.

Термін навчання українських пілотів на F-16 може виявитись у рази коротшим, ніж про це говорилось раніше, мова йде про строк у три місяці для досвідчених пілотів. Саме таку оцінку дав командувач повітряних сил Нацгвардії США Майкл Ло.

Саме на базі Нацгвардії США у лютому-березні цього року проводилась оцінка двох українських пілотів. Мова йде про авіабазу Девіс-Монтан (Davis-Monthan), де знаходиться Командний випробувальний центр резерву повітряних сил Національної гвардії США - Air National Guard Air Force Reserve Command Test Center.

Для навчання досвідчених пілотів повноцінному використанню F-16 у бойових умовах знадобиться три місяці. Водночас тримісячний строк це саме мінімальний термін для пілотів, які мають відповідний бойовий досвід та володіють англійською мовою.

Але, як зазначив американський генерал, завершення навчання пілотів не означає те, що вони одразу будуть готові до бойових завдань. Після завершення навчання у США вони мають прибути до Європи, а вже після цього в Україні їх мають допустити до бойових вильотів.

Також американський генерал озвучив вкрай важливу деталь - українці отримають "пріоритетне навчання". Тобто скоріш за все спеціально для наших льотчиків будуть дещо переформатовані графіки навчання інших пілотів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ