Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські веслувальниці розповіли шокуючу історію про чиновників

Українські веслувальниці, які на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, зовсім трішки не дотягнули до п’єдесталу пошани розповіли шокуючу історію про українських чиновників.

Всі ми підтримуємо наших олімпійців, співпереживаємо разом з ними і дуже засмучуємося, коли вони зупиняються за крок-два від п'єдесталу - на 4-5 позиціях. Думаємо: «Ну що поробиш, вони зробили все, що змогли, просто суперники були сильніші». Вони то, напевно, зробили все, що змогли, а от чи зробили все, що від них залежить, наші чиновники від спорту?

 Нещодавня історія українських байдарочниць мене шокувала і обурила, - пише відомий український журналіст Олександр Гливінський. - Я вирішив взяти інтерв'ю у нашої жіночої четвірки для того, щоби підтримати їх. Адже після четвертого місця у двійці, було зрозуміло, що дівчатам дуже боляче, що вони двічі поспіль зупинилися за крок від медалей. Але дівчата, прийшовши на інтерв'ю втрьох, відкрили шокуючі факти.

От вам одна із відповідей, чому в України кожної Олімпіади все менше медалей. Дівчата-байдарочниці зі збірної України Світлана Ахадова, Інна Гріщун та Анастасія Тодорова розповіли, як в олімпійський рік звільнили тренера їхньої четвірки Олексія Семикіна, а замість загрібної Марії Кічасової, з якою вони виступали успішно, поставили загрібну Марію Повх, котра з ними взагалі не тренувалася! Дівчат відправили на передолімпійський збір до Португалії без тренера і залишили їх тренуватися на їхній власний розсуд. Насправді, вони тренувалися, перебуваючи на телефонному зв'язку зі своїм тренером. При цьому призначена міністерством загрібна проводила тренування окремо. Всі спроби дівчат пояснити у Міністерстві спорту, що саме з їхньої загрібною вони показуть вищі результати і що саме з нею вони відчувають себе командою, наштовхувалися на слова: «Хто ви такі? Збірну формує міністерство, будете багато говорити, не поїдете на Олімпіаду!» Дівчатам погрожували, що «припишуть» їм допінг, якщо не вгамуються. В результаті тренер і загрібна Кічасова так і залишилися в Україні, не поїхавши на Олімпіаду. А загрібну Марію Повх поставили у склад лише заради того, щоби вона стала учасницею Ігор! А результат - два четвертих місця - у четвірці на 500 метрів (Ахадова, Гріщун, Тодорова, Повх) та двійці на 500 метрів (Гріщун, Тодорова).

Дівчата самі розповідають про весь чиновницький «бєспрєдєл», який призвів до такого результату. З усього видно, що чиновникам спорту не потрібні медалі, їм потрібні гроші. То чого мають вони надалі вести наш спорт у блуд?

Sport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ