Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські військові зловили одного з ватажків "ДНР"

Як повідомили в пресслужбі Донецької обласної прокуратури, на Донеччині заарештовано одного з командирів так званого міністерства оборони «ДНР».
Фото: прокуратура Донецької області

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 45-річному мешканцю м. Горлівки повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року правопорушник перебував у складі НЗФ РФ на посадах «розвідника» та «старшого розвідника».

З 2019 року, зайнявши пост «стрільця-помічника гранатометника» та так званого командира 3 відділення 1 механізованого взводу механізованої роти міністерства оборони «ДНР», зловмисник здійснював наглядову діяльність на лінії розмежування, а також брав участь у веденні збройного опору, незаконної протидії та перешкоджанні виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів і військовослужбовцями ЗСУ.

До обов’язків підозрюваного входило захоплення населених пунктів, будівель та інших об’єктів на території Донецької області, спорудження, укріплення та охорона блок-постів, обладнання вогневих позицій, а також здійснення виїздів у складі так званих «груп швидкого реагування» з метою перевірки інформації щодо переміщення українських військових формувань.

9 травня 2021 року під час проведення контртерористичних заходів бойовика затримано військовослужбовцями ЗСУ за оперативного супроводу співробітників ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях поблизу смт. Новгородьске м. Торецька. У нього вилучено військовий квиток НЗФ так званої «ДНР», посвідчення учасника громадської організації «Ветераны Новоросии» та військову форму.

Наразі правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 681 тис грн.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ