Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські захисники використовують ШІ для протидії рф на півночі Харківщини

Серед захисту, який українські військовослужбовці використовують на півночі Харківщини, — засоби дальньої розвідки, РЕБ та високоточні технології.
Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Про це розповів в етері телемарафону "Єдині новини" речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев 29 липня.
"Якщо ворог, наприклад, використовує КАБи — це боєприпас, який був розроблений ще у 1946 році — то ми використовуємо високоточні технології із застосуванням штучного інтелекту. Також використовуємо засоби дальньої розвідки, засоби РЕБ для того, щоб знищувати безпілотні літальні апарати противника. Засобами дистанційної розвідки ми заздалегідь помічаємо переміщення противника і, відповідно, знищуємо його живу силу", — сказав Саранцев.
У цілому ситуація у Вовчанську досить складна. Те, що там відбувається, — це завдяки героїзму кожного солдата, кожного воїна, які мають високу відповідальність за виконання місії, високу мотивацію. І друге — це асиметричні відповіді на дії ворога. Це неочікувані, нестандартні дії наших військ щодо стримування противника й знищення його живої сили, техніки та озброєння.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ