Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Український документальний фільм пояснить агресію РФ

Трейлер до документально-ігровому фільму про походження Росії під назвою «Справжня Русь»випустили на кіностудії «Съемочный Цех Артура Якубова».

Фільм розповідає про реальне походження Московського князівства і робить акцент на відмінність між Київською Руссю та Московією. Герої стрічки – відомі українські діячі культури, історики та письменники –нададуть факти і свідчення брехні, яка була закладена в часи Петра Першого.

Автор сценарію і режисер фільму Артут Якубов розповів Cultprostir: «Ми дізнаємося про те що росіяни є більшою мірою нащадками угро-фінських племен, ніж слов'ян. Ми розвінчаємо міф того, що українська мова є діалектом російської. Ми підкреслимо індивідуальність походження і розвитку української культури. Все це буде знаходити відгук у сучасних подіях, що відбуваються у відносинах між Україною та Росією. Показавши минуле, яким яке воно було насправді, ми побачимо повне пояснення теперішніх агресивних дій Російської Федерації».

Героями документальної частини картини стали Левко Лук'яненко, Анатолій Криволап, В'ячеслав Корнієнко, Любомир Гузар, Василь Шкляр, Сергій Притула, брати Капранови та багато інших.

Ідея створення фільму належить українській діаспорі в США, зокрема Леоніду Матеушу. Стрічка вийде в прокат у США та Канаді в грудні 2015 року, а в Україні - на початку 2016 року.

cultprostir.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ