Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Українці можуть мати до п’яти мільйонів одиниць незадекларованої зброї, – МВС

В українців може бути на руках від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

“Підрахувати всю кількість (зброї-ред.)  неможливо. Водночас, за даними наших європейських партнерів, озвучуються цифри, що на руках у населення може бути від двох до п’яти мільйонів одиниць незареєстрованої зброї”, – зазначив він.

Драп’ятий зазначив, що ухвалення парламентом законопроєкту про надання цивільним особам права задекларувати зброю, боєприпаси і трофейну зброю “дасть можливість вирішити проблему з необлікованою зброєю”.

“Тоді ми будемо більш точно володіти інформацією, скільки зброї є у наших громадян”, – додав Драп’ятий.

Раніше, 20 серпня, Верховна Рада ухвалила закон щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю. Документ передбачає внесення змін до закону “Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України” щодо впорядкування правил поводження зі зброєю, визначення норм зобов’язуючого характеру, а також надання права цивільним особам задекларувати наявну зброю та боєприпаси до неї.

Ідеться про вогнепальну зброю, що була видана цивільному населенню у період дії воєнного стану. Передбачається, що зброя, яка є державною власністю, може перебувати у користуванні цивільних на період дії воєнного стану, а впродовж 90 днів після його завершення або скасування має бути повернута до Національної поліції.

Закон набуває чинності 25 листопада поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ