Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Українців серед постраждалих від теракту в Нью-Йорку немає - посольство

Посольство України в США підтвердило, що громадян України серед загиблих та поранених внаслідок терористичної атаки в центрі Нью-Йорка немає. Про це повідомила на Фейсбуці речниця дипломатичної установи Наталія Сольєва, передає Укрінформ.

"За попередньою інформацією, українських громадян серед загиблих чи поранених у трагедії в Нью-Йорку немає. Посольство України в США та Генеральне консульство України в Нью-Йорку перебувають на зв’язку з правоохоронними органами міста", - зазначається в повідомленні.

Посольство України в Сполучених Штатах, зі свого боку, висловило щирі співчуття рідним та близьким загиблих. При цьому повідомляється, що для термінових повідомлень працюють телефони "гарячої лінії":

- Посольство України в США - + 1 (202) 322-2616

- Генеральне консульство України в Нью-Йорку - +1 (917) 325 1444

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в центрі Нью-Йорка стався напад, під час якого загинули восьмеро людей, щонайменше дванадцятеро отримали поранення.

Чоловік, який за попередніми даними, є уродженцем Узбекистану, навмисно в'їхав на велосипедну доріжку та протаранив велосипедистів. Крім того, він врізався у шкільний автобус. Поліція в перестрілці поранила нападника, він був доставлений до лікарні та прооперований. На місці інциденту була знайдена записка, у якій згадується ІДІЛ.

Місцева влада кваліфікувала напад як терористичний акт проти мирних громадян.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ