Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Укрзалізниця отримала листи про заборону перевезень харчів до Польщі

"Укрзалізниця" отримала від польських залізничних операторів PKP Cargo та PKP LHS листи про заборону перевезень низки вантажів на їхню адресу.

З 17 квітня український перевізник вимушено запровадив дзеркальні обмежувальні конвенції.

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

"УЗ" отримала від польських залізничних операторів PKP Cargo та PKP LHS листи щодо заборони перевезень низки вантажів. У напрямку Польщі залізницею тимчасово не перевозитимуться зернові вантажі, цукор, сухий корм, насіння, хміль, льон, овочі, фрукти, вина, яловичина, молоко та молокопродукти, свинина, яйця, курятина, продукти бджільництва", — йдеться в повідомленні.

Як зазначили в компанії, до запровадження зазначених конвенцій у напрямку Польщі з території України завантажено та відправлено 3 103 вантажні вагони та 4 контейнерні транзитні поїзди із зерном, олією та крупами.

"Ці відправлення були погоджені до перевезення та мають бути прийняти польською стороною", — наголошують в "Укрзалізниці".

В "УЗ" також наголосили, що станом на 18 квітня не отримували офіційних листів від інших країн щодо заборони перевезення залізницею вантажів на їхню адресу. І додали, що "у разі надходження таких листів будуть застосовані аналогічні конвенції".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ