Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Укрзалізниця уклала прямий контракт на постачання газу з Укрнафтою

Укрзалізниця підписала прямий договір на постачання газу з компанією Укрнафта.

АТ «Укрзалізниця» продовжує реалізацію політики переходу на закупівлю енергоносіїв у виробників для отримання найбільш вигідної ціни. Прямі контракти вже працюють для отримання електроенергії та пального. Тепер до них додався ще й газ, повідомляють в АТ "Укрзалізниця". 

«Прямі контракти з виробниками — наш вектор розвитку відносин у стратегічно важливих закупівлях. Правильність цього вектору за останній рік неодноразово підтверджувалася реальними результатами. На сьогодні ми маємо не лише адекватну та вигідну ціну на газ, але й максимально прозорий контракт між двома компаніями, які належать або знаходяться в управлінні в одного власника — держави», — наголосив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

За вказаним договором видобувник готовий постачати газ за ціною, яка на 23% менша від поточної, отриманої від трейдерів на відкритому та конкурентному аукціоні.

«Для відновлення Укрзалізниці сьогодні важлива кожна гривня. Тому ми знаходимося у постійному пошуку можливостей зекономити навіть за тими позиціями закупівель, де вже є рамкові контракти. Отримана на закупівлі газу економія тільки в березні становитиме 47 млн грн. Це гроші, які будуть використовуватися для подолання наслідків російської агресії», — повідомив член правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Компанія також постійно вивчає можливість укладення прямих контрактів з іншими виробниками й постачальниками продукції, необхідної для безперебійної роботи залізничної галузі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ