Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

УЄФА попередила Росію і Англію про дискваліфікацію

В УЄФА заявили, що збірні Росії та Англії можуть дискваліфікувати з Євро-2016, якщо їхні фанати й надалі братимуть участь у заворушеннях.

У заяві йдеться, що УЄФА "не виключає введення додаткових санкцій щодо Асоціації футболу Англії і Російського футбольного союзу (РФС) - аж до дискваліфікації команд з турніру, якщо таке насильство повториться".

Раніше стало відомо, що УЄФА відкрила дисциплінарне слухання щодо Російського футбольного союзу після матчу Росія-Англія.

Уболівальників збірної Росії звинувачують у бійках, расистській поведінці і використання піротехніки, повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Водночас російський міністр спорту Віталій Мутко заявив, що трибуни англійських і російських уболівальників не були розділені спеціальною буферною зоною.

Після матчу кілька десятків російських уболівальників прорвалися на трибуни, де перебували англійські фанати, і спробували зірвати англійські прапори. Вони також закидали британців різними предметами.

Бійка припинилася лише після втручання стюардів, які працювали на матчі.

Двоє російських уболівальників були затримані після зіткнень у Марселі, одному з них загрожує кримінальна справа, повідомили Російській службі ВВС у посольстві Росії у Франції.

"Одного з затриманих незабаром відпустили, а ось іншому загрожує кримінальна справа за участь у заворушеннях", - пояснили у дипломатичному представництві.

Ще п'ять росіян були доправлені у лікарні Марселя. Вони отримали травми під час бійок. Зараз їхньому здоров'ю нічого не загрожує, уточнили в посольстві.

Масові бійки сталися перед грою збірних Росії та Англії у суботу. Команди зіграли внічию 1:1.

У результаті зіткнень постраждало щонайменше 30 людей.

Відразу кілька російських ЗМІ повідомили, що англійські фанати провокували і ображали російських уболівальників на стадіоні Марселя. При цьому вони послалися на Twitter-аккаунт, який має всі ознаки фейку.

Раніше повідомлялося про кілька конфліктів англійських вболівальників у Марселі з місцевими мешканцями. Тоді поліція застосувала сльозогінний газ.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ