Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Аденській затоці застрягло судно з українськими моряками, один загинув

У порту Джибуті на рейді стоїть рефрижераторне судно грецької компанії Thorn1, на якому перебувають українські моряки. Один із них загинув.

Про це інформує УНН.

Зокрема речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко зазначив:

“Корабель в аварійному стані і не придатний для цільового використання. Він прямував з Туреччини до Індії для утилізації. У складі екіпажу на борту судна знаходяться десять українців, ще один наш громадянин зійшов на берег для отримання медичної допомоги. На кораблі загинув український інженер-електрик. Очікуємо від джибутійських судмедекспертів інформацію про точну причину смерті”, - зазначив Ніколенко.

Смерть українця сталася 7 липня. За словами речника, одразу після отримання повідомлення про ситуацію на судні, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посольствам України в Греції та Ефіопії вжити невідкладних заходів задля захисту інтересів українських громадян.

Наразі компанія-судновласник планує відрядити найближчими днями до Джибуті частину змінного екіпажу для ремонту систем на судні. В порту також знаходиться агент судновласника, який забезпечує моряків питною водою, продуктами харчування та, за необхідності, медикаментами.

Після ремонту судно має вирушити до альтернативного порту в Аденській затоці, де вісім українських моряків мають зійти на берег для подальшого повернення до України.

Для надання консульської допомоги громадянам безпосередньо на місці до Джибуті вирушає український консул в Ефіопії. Він також здійснить оформлення репатріації тіла загиблого моряка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ