Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Албанії стався потужний землетрус: є загиблі

У 30 кілометрах від албанської столиці Тирани, на узбережжі Адріатичного моря, стався землетрус магнітудою від 6,3 до 6,4 за шкалою Ріхтера. Є загиблі.

Один з найпотужніших землетрусів в Албанії за кілька останніх десятиліть стався на західному узбережжі країни вранці у вівторок, 26 листопада. Інститут геологічних наук в Тирані та Німецький центр геологічних досліджень в Потсдамі повідомили про магнітуду 6,3 за шкалою Ріхтера. За даними Геологічної служби США (USGS), вона становила 6,4, - передає DW.

Місцева влада повідомляє про загибель щонайменше трьох осіб, десятки людей можуть перебувати під завалами. Зруйновані сотні будинків і споруд.

Епіцентр землетрусу знаходився в 10 кілометрах на північ від албанського портового міста Дурреса та в 30 кілометрах на захід від Тирани.  

За даними місцевих ЗМІ, незначні поштовхи відчувалися також в сусідньому Косові та на півдні Італії.

Внаслідок серії слабших землетрусів в Албанії у вересні цього року були пошкоджені сотні будинків і понад 100 осіб дістали поранень. Магнітуда землетрусів тоді варіювалася від 4,4 до 5,8. Під час землетрусу тоді постраждало 68 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ