Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: В археологічному заповіднику Пліснеськ зловили скарбошукача
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В археологічному заповіднику Пліснеськ зловили скарбошукача

20 травня трапився неприємний інцидент на території Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ». А саме нашими співробітниками був виявлений та зафіксований факт незаконних пошукових робіт на території пам’ятки археології національного значення “Городище літописного міста Пліснеськ” (ох.№130011-Н) поблизу дитинця літописного городиша. Аналогічні сліди такої пошукової діяльності простежено і на курганному могильнику (ох.№130012-Н).

Під час подальшого обстеження території Володимир Шелеп, директор заповідника, натрапив на невідомого чоловіка, який копав яму та використовував металодетектор, про це йдеться у повідомленні Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ".

Під час розмови з ним виявилося, що він приїхав на автомобілі, однак на вимогу зачекати прибуття поліції та встановлення всіх обставин події він зник в невідомому напрямку. Ідентифікувавши автомобіль і дочекавшись цього чоловіка, нами була здійснена спроба перешкодити подальшому руху авто, однак, продовживши рух і воно зникло у невідомому напрямку.

Про факт незаконних дій було повідомлено Бродівське відділення поліції Золочівського відділу поліції ГУНП у Львівській області. Поліція за викликом прибула оперативно (від часу повідомлення та до часу прибуття на місце виклику близько 25 хв.), однак під час розшукових заходів їм не вдалося виявити зловмисників.

Наразі тривають оперативно-розшукові роботи. Усі матеріали справи передані в поліцію, також повідомлено Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації, який виконує функції органу охорони культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ