Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Білорусі планують "народне ополчення": деталі

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що до "народного ополчення" можуть вступити 100-150 тисяч білорусів.

Про це повідомляє білоруське державне агентство Белта, пише Суспільне. 

Основним завданням "народного ополчення" стане захист своєї місцевості та забезпечення правопорядку разом із міліцією.

"У нас достатньо мобілізаційного ресурсу, який перебуває на обліку у наших військових комісаріатах. Ми провели перевірку та бачимо, що вони не всі будуть задіяні за мобілізаційним планом. Це насамперед ті люди, які вже навчені та вміють володіти зброєю. Але ми не виключаємо, що добровольцями можуть стати й ті люди, які не пройшли військової підготовки, у тому числі й жінки", — сказав Віктор Хренін.

За словами Хреніна, для добровольців передбачені курси підготовки.

"Ми за короткий проміжок часу здатні навчити людей. Як при створенні народного ополчення, так і до створення у мирний час", — наголосив міністр.

У Білорусі готують закон для ополчення. Зокрема планується врегулювати склад і кількість, а завдання для "народного ополчення" визначатиме місцева влада. Документ передбачає, що люди, які вступили до лав "народного ополчення", розміщуватимуться за місцем проживання та виконуватимуть свої трудові функції.

"Народне ополчення – це люди, добровольці, які прийшли. Ми надаємо їм зброю, і вони виконуватимуть своє завдання лише вдома. Ними керуватиме губернатор, голова райвиконкому, сільської ради спільно з представниками Міністерства внутрішніх справ. Насамперед це дільничні на місцях", — додав Віктор Хренін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ