Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Дрогобичі виділили понад 8 млн на реставрацію старовинної церкви

Нещодавно в місті вирішили провести реставрацію пам’ятки архітектури національного значення - дерев’яної церкви Св. Юра. Тендерну пропозицію опублікували на сайті електронних закупівель Prozorro.
Фото: Elena Kurylo

В будівлі, яка збудована 1603 року, планують реставрувати фундаменти і підвалини, внутрішні стіни у вівтарі, підлогу, дерев’яні сходи, галерею та хрести. 

Фінансування даних робіт оплачується Департаментом архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації. З міського бюджету на реставрацію було надано 8,06 мільйона гривень. 

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій 20 серпня 2021 року, а початок аукціону відбудеться 25 серпня 2021 р. Роботи щодо повної реставрації церкви планують завершити до кінця грудня 2022 року. 

Варто зазначити, що ЛОДА оприлюднила ще одну тендерну пропозицію на відновлення вже дерев’яної церкви Успіння Пресвятої Богородиці 1603 р. в селі Кліцько Львівського району, яка також є пам’яткою архітектури національного значення. 

На цю будівлю з державного бюджету виділено 3,9 млн гривень. Тендерна пропозиція триває, а аукціон заплановано також на 25 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ