Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: В Індонезії знайшли в печері малюнки віком близько 44 тисяч років
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Індонезії знайшли в печері малюнки віком близько 44 тисяч років

Фото: GRIFFITH UNIVERSITY
Фото: GRIFFITH UNIVERSITY
Фото: GRIFFITH UNIVERSITY
Фото: GRIFFITH UNIVERSITY
1/2
Археологи виявили в печері на індонезійському острові Сулавесі наскельний малюнок віком близько 44 тисяч років, який зображає полювання на свиней і буйволів.

Про це повідомляє The Бабель з посиланням на BBC.

На одній з частин малюнка довжиною 4,5 метра зображені дикі свині та буйволи. Поруч з ними намальовані фігури меншого розміру, схожі на людину, проте з рисами тварини (хвости або звірині голови). В іншій секції зображення також намальований буйвол, оточений кількома фігурами зі списами та, імовірно, мотузками в руках.

«Я ніколи не бачив подібного раніше. Я маю на увазі, що ми бачили сотні місць із наскельним живописом у цьому регіоні, але ми ніколи не бачили чогось схожого на сцену полювання», — розповів археолог австралійського Університету Гріффіта Адам Брамм.

Однак деякі вчені не вважають, що композиція є єдиним малюнком. Вони вважають, що це може бути серією зображень, які були намальовані за кілька тисяч років.

Команда науковців проаналізувала кальцит, який утворився на картині. Вони виявили, що кальцит на зображенні свині почав формуватися принаймні 43 900 років тому, а відкладенням на двох буйволах, щонайменше, 40 900 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ